Het leukste voetbalspel van Nederland!

Home » Voorwoord » Voorwoord Iwan

Elk seizoen wordt het voorwoord geschreven door de winnaar van het vorige seizoen. In het seizoen 2020-2021 waren er twee winnaars, een unicum in de historie van JMSuper-11. We laten eerst manager Iwan Keizer aan het woord die met zijn team Lawedamadoendan een van de twee kampioenen is. 

"Verrassend. Echt zeer verrassend dat ik kampioen ben geworden van de JM-super 11. Aan het begin van dit seizoen had ik dat nooit verwacht want ik had namelijk een flinke fout gemaakt door Ekkelenkamp als aanvoerder aan te wijzen! Dit kwam omdat ik als scorebord-coach verkeerd naar de statistieken had gekeken. Jurgen had in seizoen 2019-2020 namelijk prima cijfers voor een middenvelder, 11 doelpunten en niet te veel gele kaarten... alleen voor jong-Ajax in de Keukenkampioen-divisie. Tijdens de wissel in september heb ik Ekkelenkamp op de reservebank gezet en mocht Labyad het laten zien. Hij deed het niet onaardig: in ronde 9 scoorde hij 2x, dit leverde mij dan ook de (laatste dubbele) weekprijs op.

Toen ik tijdens de winterstop de mogelijkheid kreeg om Klaassen in mijn team te zetten, heb ik dit meteen gedaan. Dat bleek een prima keus en de basis voor het uiteindelijke succes van Lawedamadoendan (bij deze wil ik Davy hartelijk bedanken voor zijn doelpunten). Natuurlijk waren er meer spelers uit mijn team van waarde zoals bijvoorbeeld de heren van der Streek en Boadu, achterin werd er weinig weggegeven en ook werd er weinig geel gepakt.

Dan die laatste speelronde, het kon natuurlijk alle kanten op en dat ging het ook! Zelfs na het laatste fluitsignaal was het nog erg onzeker allemaal. De apps met voorspellingen en foute berekeningen gingen over en weer. De mooiste reactie kwam van mijn vader Sierd (winnaar 2011). In zijn voorlopige eindstand had hij mij 3 punten tekort gedaan. Het bericht wat hierop volgde was: “Wat ontzettend jammer, ik had graag dat je net zo goed was als ik ooit” Om 21:30 kwam het verlossende bericht van Johan en Martin dat ik samen de Kraaien kampioen was geworden van het seizoen 20-21. René nog gefeliciteerd en bedankt voor de mooie strijd.

Johan en Martin de prijsuitreiking was erg gezellig, leuk dat ik na al die jaren toch nog een keer bij jullie over de vloer ben geweest. Eind van het komende seizoen zijn jullie van harte welkom om de schaal weer op te komen halen in Rijsenhout, bedankt voor het organiseren van dit mooie spel.

Ik kijk al uit naar het nieuwe seizoen waarin de strijd om de JM-Schaal in de eerste ronde al zal losbarstte tussen  Club Praia, de Kraaien en Lawedamadoendan.

Managers ik wens jullie voor komend seizoen heel veel wijsheid, succes en plezier toe" 

Iwan Keizer