Het seizoen 2019-2020 kon helaas niet worden afgerond vanwege Covid-19 waardoor er geen kampioen en bekerwinnaar aangewezen kon worden. Gelukkig is het virus verdwenen maar  de KNVB/Eredivisie heeft een standaardCorona-plan vastgesteld indien het virus toch weer ooit de kop opsteekt:

 

  1. Als 85% van de wedstrijden gespeeld is, kan er officieel een kampioen worden aangewezen. Dan moeten er dus minstens 29 Eredivisie-wedstrijden zijn gespeeld.
  2. Indien de competitie wordt stilgezet tussen speelronde 18 en 28, dan wordt de stand van dat moment als eindstand aangemerkt, maar is er geen sprake van een kampioen en bekerwinnaar.
  3. Als de Eredivisie wordt stopgezet tussen speelronde 1 en 17, dan wordt het seizoen als niet gespeeld beschouwd. In dit geval is er dus geen kampioen en bekerwinnaar.

 

Wij volgen de plannen van de KNVB/Eredivisie om vooraf duidelijkheid te scheppen. Dat betekent:

  1. In het eerste geval dat er, als er minstens 85% van de wedstrijden gespeeld zijn, een kampioen kan worden aangewezen. Het team dat dan bovenaan staat, is dan officieel JMSuper-11 kampioen. 
  2. In het tweede geval wordt er geen kampioen en bekerwinnaar aangewezen maar wel een JMSuper-11 winnaar. De geldprijzen zullen dan als gebruikelijk verdeeld worden. 
  3. In het laatste geval wordt het als een verloren seizoen beschouwd. Er is geen winnaar en dus geen kampioen of bekerwinnaar. Er komt geen eindstand en al het prijzengeld dat overblijft zal het seizoen daarop door de organisatie ingezet worden in het spel (dus bijvoorbeeld hogere weekprijsgelden, etc).