Bij de puntentelling gelden de volgende spelregels:

 • Punten worden alleen toegekend aan de basisspelers als deze ook daadwerkelijk hebben gespeeld voor hun club (tijdsduur maakt niets uit). Heeft de basisspeler niet gespeeld dan kan men punten verdienen met diens reserve. Voor deze geldt dan ook dat deze wel gespeeld heeft voor zijn club.
 • Alleen je aanvoerder scoort dubbele punten. Mocht je aanvoerder niet gespeeld hebben, dan behaalt je reserve-aanvoerder dubbele punten.
 • Wordt een strafschop in de rebound gescoord dan geldt dit doelpunt als een velddoelpunt.
 • Een doelman stopt een strafschop als hij eigenhandig een direkt doelpunt weet te voorkomen.
 • Als een speler tijdens de wedstrijd eerst een gele kaart krijgt en daarna direkt rood, dan worden er uiteraard 8 punten afgetrokken.
 • Als later na bestudering van tv-beelden een rode kaart door de KNVB wordt ingetrokken, dan blijft de rode kaart (dus 6 punten aftrek) toch geteld.
 • Wanneer een speler door tv-beelden wordt geschorst dan wordt dit niet gerekend als een rode kaart en volgt er dus geen puntenaftrek.
 • Wanneer een doelpuntenmaker na zondagavond door de KNVB wordt aangepast, zullen wij dit niet corrigeren. We noteren de doelpuntenmaker zoals dat tijdens en na de wedstrijd vermeld wordt
 • Spelerswaarde:
  Alle spelers hebben een fictieve waarde gekregen. Het is de bedoeling dat u totaal voor alle spelers tezamen een maximaal bedrag van 80 miljoen mag gaan uitgeven.
  Mocht u gelijk eindigen met een andere manager dan is de waarde van het team bepalend.
  De manager met het goedkoopste team wint dan van de manager met het duurdere team. Dit geldt gedurende het gehele seizoen voor zowel de competitie, de beker en de weekprijzen. 
 • Bekerwedstrijden:
  Wanneer een bekerwedstrijd in een gelijkspel eindigt dan wint het team met de laagste teamwaarde.Is deze ook gelijk dan telt het thuisvoordeel. Het team dat door loting als thuisspelend team is aangewezen, bekert dan verder. Wanneer er in een bekerronde een of meerdere eredivisiewedstrijden worden afgelast, gestaakt of uitgesteld dan zal de bekerronde in zijn geheel worden verplaatst naar de daaropvolgende speelronde. Mocht dat onverhoopt niet lukken (door welke omstandigheid dan ook) dan neemt de organisatie daarin zelf een beslissing. De halve finales worden gespeeld in twee groepen van drie teams over drie speelronden. De winnaars van beide groepen spelen in de bekerfinale. De winnaar van groep A wordt dan aangemerkt als thuisspelende club. De bekerfinale wordt gespeeld in speelronde 33.
 • Afgelastingen:
  Wanneer er in een speelronde wedstrijden worden afgelast dan is er nog geen weekprijswinnaar bekend totdat alle afgelaste wedstrijden zijn ingehaald. Indien er een super weekprijs te winnen viel in een incomplete speelronde dan zal de super weekprijs naar een volgende nader te bepalen speelronde verplaatst worden. De weekprijswinnaar van de oorspronkelijke speelronde wint dan een normale weekprijs. Via Facebook en de website zal dit door de organisatie gecommuniceerd worden.
 • Gelijke stand:                                                                                                                     
  Bij een gelijke stand is de teamwaarde beslissend. Is ook de teamwaarde gelijk dan zal de (week)prijs gedeeld moeten worden. 

  Belangrijke informatie:
  Uiteraard zullen wij ervoor zorg dragen dat alle punten juist geteld worden. Om iedereen zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van hun wekelijkse score, zal het klassement in principe elke zondagavond worden bijgewerkt. Indien er wedstrijden op zondagavond 20.00 uur gespeeld worden, kan de website pas op maandagavond bijgewerkt zijn.  Eventuele correcties zullen op woensdag plaatsvinden.

  Om de punten te kunnen berekenen en de scores zo snel mogelijk online te hebben, gebruiken wij de info op teletekst en de tv-beelden van Fox Sports als leidraad. Bij eventuele twijfels zal de mening van de organisatie bepalend zijn! Over deze zaken wordt niet gecorrespondeerd of gediscussieerd.

De JM Super-11 competitie loopt van speelronde 1 t/m 34. De play-offs tellen dus niet mee!