Home » S11-Beaukaal

De S11-Beaukaal. Het bekertoernooi van JMSuper-11 vernoemd naar oud-deelnemer Wim Wijkstra sr. die met zijn team FC Beau vanaf het begin meedeed.

Elk team speelt gratis mee in het bekertoernooi met zijn JMSuper-11 team(s). Je hoeft je er niet apart voor in te schrijven, dit gebeurt automatisch.

 

Bij meer dan 100 deelnemers zal de eerste bekerronde gespeeld worden met alle teams. Een speelronde wordt aangewezen waarin de eerste bekerronde gespeeld wordt. De scores van alle teams worden dan bekeken. De 96 best presterende teams in die speelronde gaan door naar de volgende bekerronde.

De tweede bekerronde wordt dus gespeeld met 96 teams die elk door loting aan een ander JMSuper-11 team wordt gekoppeld. In een directe strijd zal bepaald worden wie er door gaat naar de volgende ronde. Een knock-out systeem dus. Het team dat in de speelronde een hogere score heeft dan zijn/haar tegenstander wint de wedstrijd en bekert verder.

 

Zo gaat dat door totdat er 6 teams over zijn. Deze zes teams spelen dan over drie speelrondes de halve finales in twee poules van drie 3 teams. De twee poulewinnaars spelen dan de big Final in de 33e speelronde van de eredivisie.

Bij een gelijke stand (in alle bekerwedstrijden/poules etc.) is altijd de teamwaarde bepalend. Het "goedkoopste" team wint dan van het "duurdere" team. Is de waarde ook gelijk dan telt het "thuisvoordeel". Het team dat door loting als thuisclub is aangemerkt, bekert dan verder.

 

Wanneer er in de eerste bekerronde meerdere verliezende teams zijn met de gelijke score en teamwaarde dan gaan die teams op herhaling de volgende speelronde.